HÍREINK, Eseményeink

Rendezvények

Felelős Digitális Designathon 

2021. február 12-14.

 

A digitalizáció a pozitív pánik eszköze lehet - Felelős Digitális Designathon

Az elmúlt években fokozatosan sűrűsödnek a digitalizációt és a technológiát övező dilemmák, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a digitális megoldások és a társadalmi érdekek mérlegén kell óvatosan egyensúlyoznunk. Február 12-14 között az online térben megrendezzük a Felelős Digitális Designathon–t, ahol kikeltetjük és útjára indítjuk a digitálisan és társadalmilag tudatos ötleteket. A három nap során a jelentkezők az egészségügy és az élelmiszeripar területén felmerülő problémák digitális megoldásán munkálkodnak az informatikai és társadalomtudományos hozzáállást ötvöző szemlélettel. Mentorgárdánk segít finomhangolni és kilövésre előkészíteni az ötleteket, amelyeket aztán a záró délutánon a zsűri tüzetesen szemügyre vesz.

Mentoraink közt olyan ismerős nevekkel találkozhatsz, mint például Dr. Rab Árpád (Corvinus), Prauda Gergő (Mártogatós), vagy Dr. Lukovics Miklós (SZTE).

Jelentkezésed várjuk ha már van ötleted, amit kifejtenél, de akkor is ha még nincs. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy teljes csapat tagja legyél, regisztrálhatsz egyedül is és segítünk csapatot találni.

2021. február 10-ig várjuk jelentkezésed: https://ivsz.hu/esemenyek/felelos-digitalis-designathon/#a-designathonrol

A győztes csapat tagjai (4 fő) 3500 EUR értékű Design Thinking képzésen vehetnek részt a Kürt Akadémia szervezésében!

Kérdés esetén kérdezz a szervezőktől!

A Designathon-t az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége a CVTI SR-rel együttműködésben az Európai Bizottság által a H2020 program keretében finanszírozott HubIT projekt keretében szervezi. 

https://www.facebook.com/ivsz.hu/photos/a.404282896255550/4376405039043296

Hiányzik valami az ötletedhez? https://www.facebook.com/ivsz.hu/posts/4387799847903815

Design Thinking képzést nyerhetsz: https://www.facebook.com/ivsz.hu/posts/4354849411198859

 

 

Te is érzed, hogy egy digitális innovációs ötlet önmagában már nem elég? Te is éled, hogy egy bonyolult társadalmi rendszerben kell pozitív hatást elérni - de legalábbis a hosszútávú negatív hatásokat kiküszöbölni?

 Tervezz velünk fenntartható és pozitív hatású digitális megoldásokat 2021. január 29-31-én az online térben megrendezett Felelős Digitális Designathon rendezvényünkön! Hívd meg kollégáidat, barátaidat is!

 Az elmúlt években fokozatosan sűrűsödnek a digitalizációt és a technológiát övező dilemmák, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a digitális megoldások és a társadalmi érdekek mérlegén kell óvatosan egyensúlyoznunk. Az elmúlt, történelmi jelentőségű évben pedig egy minden eddiginél nagyobb diszrupciót is megtapasztaltunk, amelynek nyomán kézzelfoghatóbbá vált az emberiség jövőjére való felkészülés, a hosszútávú tervezés szükségessége. A nagyívű problémák megoldása aligha történhet technológia nélkül. A megoldás során minden eddiginél fontosabb az, hogy az ötleteinkkel ne teremtsünk új problémákat, illetve az innovációnk évek múlva is pozitív hatással bírjon a társadalom életében. Válságálló, időálló és fenntartható digitális megoldások szükségesek az egészségügy és az élelmiszeripar területén. 

 

Inspirálunk, módszert adunk a kezedbe, polírozunk és elindítunk!

 

Január 29-31 között az online térben megrendezzük a Felelős Digitális Designathon-t, ahol kikeltetjük és útjára indítjuk a digitálisan és társadalmilag tudatos ötleteket. A három nap során a jelentkezők az egészségügy és az élelmiszeripar területén felmerülő problémák digitális megoldásán munkálkodnak az informatikai és társadalomtudományos hozzáállást ötvöző szemlélettel.

Mentorgárdánk két napon át segít finomhangolni és kilövésre előkészíteni az ötleteket, amelyeket aztán a záró délutánon a zsűri tüzetesen szemügyre vesz.

 Kiknek a jelentkezését várjuk?

 Különböző háttérrel és tapasztalatokkal rendelkező, magyarországi vagy határon túli magyarul beszélő 18 évnél idősebb versenyzőket, akikből a rendezvény első napján 4-5 főből álló csapatok jönnek létre. Bármi is legyen a szakmai háttered – informatika, formatervezés vagy társadalomtudomány – jelentkezz bátran és légy az egyik multidiszciplináris csapat tagja. A csapatoknak kötelezően multidiszciplináris felépítésűnek kell lennie, azaz informatikai hátterű emberek mellett társadalomtudományi hátterű csapattagoknak is szerepet kell kapniuk. Az ideális eloszlás 2/3 fő bármely tudományág javára. Emellett a nemek arányára is figyelmet kell fordítani és ebben a tekintetben is vegyes csoportokra számítunk.

A szakmai zsűri előre meghatározott értékelési szempontok mentén díjat ad a csapatok által generált legjobb ötletnek.

Jelentkezni a rendezvény honlapján lehet 2021. január 27-ig, ahol bővebb információt is találsz például a szabályokról vagy a pontos programról: https://ivsz.hu/esemenyek/felelos-digitalis-designathon

 A Felelős Digitális Designathon a HubIT projekt keretében, az IVSZ és a CVTI SR szervezésében jön létre. A projekt az érintett szervezetek figyelmét felhívja az társadalmilag felelős innovációs megközelítésre (RRI), illetve tudatosítja, hogy az RRI koncepció alkalmazása a fejlesztés és innováció társadalmi elfogadásában kulcsszerepet tölthet be, végül pedig igyekszik hozzájárulni, hogy minél több IKT projekt legyen RRI kompatibilis, amelyekhez különböző eszközöket is biztosít. A HubIT projektet az Európai Unió a H2020 program keretében támogatja. 

Ha érdekel, csatlakozz a Facebookon is!

 

Delegációk