Ösztöndíj lehetőségek

Budapesti Olasz Nagykövetség Pályázati felhívásai

Beadási határidő: 2024. január 10. 

E-mail cím, ahova a jelentkezéseket várják: budapest.commerciale@esteri.it

1) "Farnesina-díj - Italian bilateral scientific cooperation awarddíj" 

Az immár hatodik alkalommal kiosztott díjat, melyet minden második évben ítélnek oda, a Magyarországon dolgozó, és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vezető és fiatal olasz kutatóknak ajánlják fel. Az idei kiadásra a felhívás a 35 év alatti kutatókat érinti. A pályázatokat az Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MUR) és a Külügy-és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium (MAECI), a főbb kutatóközpontok elnökei és az Olasz Egyetemi Rektorok Konferenciája (CRUI) által létrehozott tudományos bizottság bírálja el.

2) "L'innovazione che parla italiano" díj

Az immár hatodik alkalommal kiosztott díj a Magyarországon működő, olasz állampolgárok által alapított technológiai start-up vállalkozások kimagasló innovációs értékének elismerése. A jelöléseket a PNI Cube, az olasz egyetemi inkubátorokat és "üzleti tervversenyeket" tömörítő egyesület által koordinált szakmai bizottság vizsgálja, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy ösztönözzék az új, egyetemi eredetű, tudásintenzív vállalkozások létehozását és piacra kísérését.

3) "Science, She Says!" díj 

A díjat, amely immár második alkalommal kerül kiosztásra, öt, 40 év alatti, Afrikából, Közel-Keletről, Ázsiából, a Csendes-óceáni térségből, Európából, Közép- és Dél-Amerikából érkező fiatal női kutató kapja, akit a főbb állami kutatási szervezetek, az Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MUR), az Olasz Egyetemi Rektorok Konferenciája CRUI, valamint a Külügy-és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium (MAECI) képviselőiből álló zsűri ítéli oda.

 

Korea Egyetem posztgraduális mesterképzési ösztöndíjprogram

 

Helyszín: Szöul

Körülbelül 20 olyan hallgatót szeretnének kiválasztani 10 országból posztgraduális képzésre, akik félvezető és információtechnológia/mesterséges intelligencia szakokon szeretnének tanulni. A kiválasztott hallgatók többek között teljes ösztöndíjat (négy félévre), utazási és megélhetési költségtérítést kapnak az SK támogatásával. Az SK vállalatcsoporthoz (https://eng.sk.com/companies) tartozó SK On Magyarországon jelentős befektető az akkumulátor-gyártás területén.

 

További infó: https://www.korea.edu/mbshome/mbs/en/index.do

 

 

Hungarian American Coalition

https://hacusa.org/ 

 

 

ÖSZTÖNDÍJAK SZINGAPÚRBA
 

1. A*STAR Research Attachment Programme (ARAP)

Az ARAP ösztöndíj egy-két évre szóló kutatási lehetőséget biztosít PhD hallgatók számára, melyről részletesebben a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/arap).
A program havi ösztöndíjat, lakhatási támogatást, egyszeri utazási és letelepedési támogatást, egészségügyi biztosítást és egyéb támogatásokat nyújt.
 
 
2. Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA)
 
A SIPGA az alap- (BA) és mesterszakos (MA) hallgatóknak nyújt rövid távú (2-6 hónap) kutatási támogatást. A program a résztvevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy az A*STAR kutatóintézetekben tevékenykedjen és világ minden tájáról érkező legjobb kutatókkal és professzorokkal dolgozhasson együtt.
A programban résztvevők szingapúri tartózkodásuk idejére havi ösztöndíjban részesülnek. A képzésről bővebb tájékoztatást a honlapon találhatnak (https://www.a-star.edu.sg/sipga).
 
 
3. Singapore International Graduate Award (SINGA)
 
A SINGA egy PhD program, amely az A*STAR, a Nanyang Technological University (NTU), a National University of Singapore (NUS), a Singapore University of Technology and Design (SUTD) és a Singapore Management University (SMU) együttműködése.
A PhD képzés angol nyelven zajlik a jelentkező által választott kutató laborban az A*STAR Research Institutes, NTU, NUS, SUTD vagy SMU területén. A hallgatók munkáját kutatók felügyelik, akik a program sikeres befejezése után PhD fokozatot kapnak az NTU, a NUS, a SUTD vagy az SMU által.
A SINGA program a négy éves képzés alatt fedezi a tandíjat, ösztöndíjat, lakhatási támogatást biztosít, valamint egyszeri repülőjegy és letelepedési támogatást nyújt. A képzésről a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/Scholarships/for-graduate-studies/singapore- international-graduate-award-singa).
 

 


 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezen az oldalon a BME Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságra (NKI) beérkezett, külső intézmények vagy szervezetek által közzétett pályázatokat hirdetjük. További információ az egyes programoknál megjelenő honlapokon érhető el, az NKI munkatársai nem tudnak részletesebb felvilágosítással szolgálni.