Szakmai gyakorlat Hazaérkezés utáni teendők

075B ERASMUS ZÁRÓ DOKUMENTUM FELTÖLTÉS NEPTUN KÉRVÉNYBE FELTÖLTENDŐ DOKUMENTUMOK LISTÁJA:

 

 

(e-mail tárgya: Záródokumentumok_név)

  1. Teljes aláírt Learning Agreement for Traineeship, After Mobility részt is beleértve. A „During Mobility” rész csak abban az esetben szükséges, ha mobilitás alatt bármiben változás történt. Az After Mobility résznek tartalmaznia kell a teljes kint töltött időszakot: Start date and end date of traineeship. FONTOS!! A dokumentum utolsó része (After the mobility) a kint tartózkodás időtartama, a fogadó cég aláírása és az "Evaluation of the trainee" rész részletes kitöltése nélkül nem érvényes! 

  2. Maximum kétoldalas szakmai (záró)beszámoló magyar nyelven, amely segítséget nyújt a későbbi jelentkezőknek a cégválasztásban. 

    Fejlécbe írandó: név, szak, célország, város, mobilitás formája (szakmai gyakorlat), fogadó intézmény neve, szakmai gyakorlat kezdő és utolsó napja. Képekkel is illusztrálhatja a beszámolót. A legjobbak felkerülnek a honlapra.

  3. A támogatási szerződésben szereplő mobilitási időszakot követően kiállított "hallgatói jogviszony igazolás" , amely az mobilitás félévére szól. Ha az igazolás alapján megállapítható, hogy a hallgatói jogviszony a mobilitás alatt megszűnt, akkor az ösztöndíj vagy annak arányos része visszafizetendő. Ezt a dokumentumot a diploma utáni szakmai gyakorlaton részt vett hallgatóknak nem kell benyújtaniuk.
  4. OLS nyelvi teszt kitöltése a szakmai gyakorlat elején és végén is (PDF formátumban mindkettőt). A teszt végén az eredményt (Your assessment results) képernyőképként mentse el és továbbítsa emailben a szakgyak@bme.hu címre. A kitöltéshez a segédlet ITT olvasható.

  5. ERASMUS+ PARTICIPANT SURVEY kitöltése: Személyre szóló e-mailt fog kapni "Subject: Erasmus+ egyéni résztvevői beszámoló kérése / Erasmus+ individual participant report request /" tárgyában.  Ebben az e-mailben fogja megkapni a hozzáférési adatokat. (Erről a címről DIGIT-EUSURVEY@nomail.ec.europa.eu ) Kérem, ellenőrizze a levélszemét mappát is, mert oda is kerülhet (PDF formátumban küldendő) 

A záródokumentumok hiánytalan és időben történő leadásának elmulasztása az ösztöndíj visszafizetését eredményezi!

KREDITEK BESZÁMÍTÁSA

 

Erasmus külföldi szakmai gyakorlat/gyakorlaton szerzett kreditek elismertetése a "049B ERASMUS szakmai gyakorlat ekvivalencia vizsgálata" Neptun kérvényen kérhető.

A Kari Kreditátviteli Bizottság hoz döntést a kérvény tárgyában, de a szakmai gyakorlat elfogadását kérő hallgatónak a szakmai gyakorlattal kapcsolatban elvégzendő egyéb adminisztráció miatt egyeztetnie szükséges a specializációját gondozó Tanszékkel is.