GY.I.K. OKTATÓI ÉS SZEMÉLYZETI MOBILITÁS

ÁltalÁnos 

TÖBB INFORMÁCIÓ: https://nki.bme.hu/oktatoiszemelyzeti

⦿ Hova küldhettem a pályázati jelentkezésemet? szemelyzetimobilitas@bme.hu

⦿ Van különbség az oktatói és a képzési célú mobilitás között? Van! Oktatói mobilitásnak a célja, hogy külföldön taníthatnak, szakmailag és nemzetközi kapcsolatuk fejlődhetnek. Oktatói mobilitáson csak Erasmus partner intézményhez van lehetőség pályázni és hetente minimum 8 órát kötelező oktatniuk.

Képzési célú mobilitásoknak a célja a tapasztalatszerzése, tudástranszfer vagy készségek fejlesztése. Képzési célú mobilitásoknak nincsen megkötve, hogy milyen intézményhez pályázhatnak. Itt oktatók, adminisztratív és más, nem oktató munkakörbe dolgozók pályázhatnak.

⦿ Mikor kell benyújtani a záródokumentumokat miután vége van a mobiltásomnak és haza jövök? Hazaérkezést követő 5 napon belül kell emailben (szemelyzetimobilitas@bme.hu) elküldeni. Addig nem mehet új mobilitásra amíg nincsen jóváhagyva az előző mobilitása.

⦿ Van-e lehetőség konferenciára menni a pályázattal? Nem lehetséges, csak továbbképzés, szakmai egyeztetés, workshop, Erasmus staff week, nylevtanfolyam, egyéni tapasztalatcsere, stb. 

⦿ Mennyi időre mehetek mobilitásra? Összesen legfeljebb 15 napra kaphatnak támogatást, amely magában foglalhat legfeljebb 2 nap utazási napot. 15 napnál hosszabb időtartalmú mobilitás esetén előzetes egyeztetés szükséges az Erasmus irodával.